- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 litr |
1 litr |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 stonky |
2 stonky |
|
300 g |
300 g |
|
100 g |
100 g |
|
200 g |
200 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Celer dáme vařit do vývaru a vaříme doměkka, pak rozmixujeme , přidáme nakrájené žampiony , dochutíme solí , pepřem a krátce povaříme, přidáme smetanu. Na talíři ozdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
Makronutrienty
48%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 206 kJ | 1 204 kJ |
| Kalorická hodnota | 49,2 kcal | 288 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
1,15 g |
25 g
6,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 2,5 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,19 g
1,78 g |
18,7 g
10,4 g |
| Bílkoviny | 1,5 g | 8,76 g |
| Sůl | 4 g | 23,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













