Oblíbené jídlo známe a děláme, nízkosacharidové provedení je zdravější a neméně výborné. Efektní LC oběd, se salátem navíc plný vitamínů.
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
použila jsem domácí pikantní ze žlutých cuket bez cukru 2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
5 kusů |
5 kusů |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
5 vajíček uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme hodně nadrobno a na pánvi na másle ji usmažíme dozlatova (je to tip od mého táty, je to lepší, než ji dávat syrovou). Kapii a okurky nakrájíme na proužky. Česnek prolisujeme.
-
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na roládu kromě hořčice. Důkladně vše prohněteme rukou.
Na pracovní plochu si dáme potravinovou fólii a směs na ni rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru. Pomažeme hořčicí. Vejce natvrdo, kapii i okurky naskládáme do pruhu podél delší strany, ne doprostřed, ale blíže k sobě.
-
Potom fólii uchopíme za konce a stočíme do rolády. Přendáme na plech a fólii odstraníme. Spoj rolády musí být na spodní straně, aby se nerozlezla. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca hodinu. Během pečení průběžně přeléváme výpekem. Podle potřeby přidáváme vodu.
-
KRÉMOVÝ COLESLAW
Recept v tomto odkazu:
https://www.jidelniplan.cz/recepty/kremovy-coleslaw-lc?filtry=kremovy%2Bcoleslaw%3Benergie-na-porci%3A3-9038
Makronutrienty
7%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 813 kJ | 2 264 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 541 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,94 g
1,02 g |
5,4 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,194 SVJ | 0,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,1 g
5,27 g |
39,3 g
14,7 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 36,9 g |
Sůl | 0,654 g | 1,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů