- 25m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
mleté 50 g |
50 g |
|
80 g |
80 g |
|
50 g |
50 g |
|
2 g |
2 g |
|
1 ml |
1 ml |
| Navrch | |
|
sekané 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme se solí tuhý sníh. Za dalšího šlehání přisypeme moučkové sladidlo a vinný kámen, až vznikne pevná hmota.
-
Sníh promícháme s vanilkou, mandlemi a mletými pistáciemi. Dáme do zdobícího sáčku s velkým kruhovým tvořítkem.
Hmotu nastříkáme ve tvaru jazýčků na připravený plech s pečícím papírem a posypeme nasekanými pistáciemi.
-
Pečeme cca 20min na 150°C.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
29%
26%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 191 kJ | 192 kJ |
| Kalorická hodnota | 285 kcal | 45,8 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,8 g
2,43 g |
2,38 g
0,391 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,48 SVJ | 0,238 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,6 g
2,61 g |
3,63 g
0,42 g |
| Bílkoviny | 13,1 g | 2,1 g |
| Sůl | 0,512 g | 0,082 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













