U nás oblíbené vánoční cukroví, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi dopadlo taky skvěle!
Pasta:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc
- 3h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
lépe pistáciová 50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
nebo xantan nebo žloutek 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
50 g |
50 g |
Pistáciová pasta domácí výroby:www.jidelniplan.cz/recepty/pistaciova-pasta-lc 50 g |
50 g |
Poleva | |
3 lžičky |
3 lžičky |
1 g |
1 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vše prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny. Vyválíme mezi dvěma pečícími papíry. Vykrájíme hvezdičky. Pečeme 170°C cca 4 min.
-
Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu po troškách přidáme pistáciovou pastu. Vyšleháme společně dohladka.
Krémem spojíme vždy dvě hvězdičky a dáme vychladit.
-
Na polevu rozehřejeme tuk a obarvime.
Štětečkem natíráme na hvězdičky a posypeme sekanými pistáciemi.
Dobrou chuť
Makronutrienty
28%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 163 kJ | 646 kJ |
Kalorická hodnota | 517 kcal | 154 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,6 g
11,2 g |
6,16 g
3,34 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,06 SVJ | 0,616 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
45,8 g
22 g |
13,7 g
6,56 g |
Bílkoviny | 8,45 g | 2,53 g |
Sůl | 0,308 g | 0,092 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů