- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
50 g |
50 g |
250 g |
250 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
Těsto | |
450 g |
450 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
Na posypání | |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Zemiaky uvaríme v šupke a po uvarení ošúpeme. Na plnku odoberieme 150 g. Odobraté zemiaky nastrúhame, primiešame 50 g masla a trochu soli. Pridáme bryndzu, nasekanú pažítku a 1 PL kyslej smotany. Dôkladne premiešame a plnku odložíme bokom.
-
Zvyšné zemiaky (450g) nastrúhame, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Na každé koliesko dáme trochu plnky, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou.
-
Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode a zatiaľ si opražíme slaninku. Hotové pirohy dochutíme opraženou slaninkou, nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s kyslou smotanou.
Makronutrienty
39%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 152 kJ | 4 969 kJ |
Kalorická hodnota | 275 kcal | 1 188 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,3 g
0,882 g |
74,8 g
3,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,73 SVJ | 7,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
10,2 g |
87,7 g
44 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 28,7 g |
Sůl | 0,815 g | 3,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů