Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry

Ilonka22

Recept podle Jany Dorazinové z Top receptů. Tatarku jsem vyměnila za dip. Množství brambor a zeleniny dle vlastního uvážení.

Postup přípravy

  1. Prvně si nachystáme dip, aby se spojily chutě. Smícháme všechny suroviny a uložíme do ledničky.

    Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je na 5 minut vařit do osolené vody.

    Kuřecí játra očistíme, zprudka opečeme na polovině oleje a dáme zatím stranou.

    Prolisujeme nebo utřeme česnek.

    Do misky nalijeme zbytek oleje, ve kterém rozmícháme majoránku, oregano, obě papriky, prolisovaný česnek a pepř a sůl.

    Brambory i játra vložíme do pekáčku a na povrch nalijeme kořenící směs. Promichame. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.

    Během pečení alespoň 2x promícháme.

    Podáváme se zeleninouvou oblohou a jogurtovým dipem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte