Recept podle Jany Dorazinové z Top receptů. Tatarku jsem vyměnila za dip. Množství brambor a zeleniny dle vlastního uvážení.
- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra s bramborem | |
---|---|
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
60 ml |
60 ml |
3 stroužky |
3 stroužky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Jogurtový dip | |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Prvně si nachystáme dip, aby se spojily chutě. Smícháme všechny suroviny a uložíme do ledničky.
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je na 5 minut vařit do osolené vody.
Kuřecí játra očistíme, zprudka opečeme na polovině oleje a dáme zatím stranou.
Prolisujeme nebo utřeme česnek.
Do misky nalijeme zbytek oleje, ve kterém rozmícháme majoránku, oregano, obě papriky, prolisovaný česnek a pepř a sůl.
Brambory i játra vložíme do pekáčku a na povrch nalijeme kořenící směs. Promichame. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
Během pečení alespoň 2x promícháme.
Podáváme se zeleninouvou oblohou a jogurtovým dipem.
Makronutrienty
32%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 758 kJ | 2 720 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 650 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
0,324 g |
36,9 g
1,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 3,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
1,23 g |
43,5 g
4,43 g |
Bílkoviny | 9,72 g | 34,9 g |
Sůl | 0,291 g | 1,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů