Letos jsem dělala pesto, které má hrubší strukturu, jemnou chuť piniových oříšků a aromatický olivový olej jsem vyměnila za avokádový. Ráno jsem ho přidala do míchaných vajíček a byly skvělé.
- 5m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pesto | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
10 lžic |
10 lžic |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Listy česneku omyjeme, osušíme a pokrájené dáme do mixéru. Rozmixujeme a přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Mixujeme do požadované struktury.
-
Hotové přendáme do skleniček, navrchu ještě zalijeme avokádovým olejem. Pokud je pesto ponořené v oleji vydrží i půl roku. Skladovat v lednici.
Makronutrienty
6%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 884 kJ | 304 kJ |
Kalorická hodnota | 450 kcal | 72,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,36 g
1,7 g |
0,543 g
0,275 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,336 SVJ | 0,054 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
48 g
9,55 g |
7,75 g
1,54 g |
Bílkoviny | 3,88 g | 0,625 g |
Sůl | 0,444 g | 0,072 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů