- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
| Ještě | |
|
uvařená 300 g |
300 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno a mrkev na tenké proužky. Společně vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a na sucho restujeme až se směs mírně zabarví.
-
Pekáček potřeme olejem, aby se směs nepřipalovala. Do pekáčku navrstvíme rýži.
Papriku a pórek nakrájíme na proužky.
-
Do směsi na pánvi přidáme kari koření a sůl, papriku a pórek. Dobře promícháme.
Směs přidáme k rýži, promícháme a pečeme v troubě na nejvyšší teplotu zhruba 10 minut, aby se povrch pokrmu zabarvil.
Makronutrienty
70%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 640 kJ | 3 367 kJ |
| Kalorická hodnota | 153 kcal | 805 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
25,1 g
1,09 g |
132 g
5,72 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,51 SVJ | 13,2 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,3 g
11,3 g |
12,1 g
59,5 g |
| Bílkoviny | 8,23 g | 43,3 g |
| Sůl | 0,676 g | 3,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













