Pečená kari rýže s kuřecím masem
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris | 300 g |
olej řepkový | 1 lžička |
červená paprika | 0,5 kusu |
pórek | 0,5 kusu |
kořenicí směs kari, jemné | 2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno a mrkev na tenké proužky. Společně vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a na sucho restujeme až se směs mírně zabarví.
-
Pekáček potřeme olejem, aby se směs nepřipalovala. Do pekáčku navrstvíme rýži. Papriku a pórek nakrájíme na proužky.
-
Do směsi na pánvi přidáme kari koření a sůl, papriku a pórek. Dobře promícháme. Směs přidáme k rýži, promícháme a pečeme v troubě na nejvyšší teplotu zhruba 10 minut, aby se povrch pokrmu zabarvil.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů