Pečená kari rýže s kuřecím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Pečená kari rýže s kuřecím masem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 300 g
olej řepkový 1 lžička
červená paprika 0,5 kusu
pórek 0,5 kusu
kořenicí směs kari, jemné 2 lžičky
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli na drobno a mrkev na tenké proužky. Společně vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a na sucho restujeme až se směs mírně zabarví.

  2. Pekáček potřeme olejem, aby se směs nepřipalovala. Do pekáčku navrstvíme rýži. Papriku a pórek nakrájíme na proužky.

  3. Do směsi na pánvi přidáme kari koření a sůl, papriku a pórek. Dobře promícháme. Směs přidáme k rýži, promícháme a pečeme v troubě na nejvyšší teplotu zhruba 10 minut, aby se povrch pokrmu zabarvil.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů