Lehoučký ovocný nízkosacharidový dezert, kterým potěšíte sebe i návštěvu :)
Děkujeme Malvíně Hudyové za krásný recept :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus na 1 plech (2 kola) | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Krém | |
500 g |
500 g |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
10 kusů |
10 kusů |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Korpusy jsem pekla den předem, aby zatvrdly. Jeden plech byly vzdy dva korpusy. Jeden vetší a jeden menší. A vždy velikosti tvarovat tak, aby se vytvořila pyramida. Takže budeme péct dva plechy.
-
Bílky mírně vyšleháte, přidáte špetku soli a sladidlo.. šlehám 15 až 25 min. Mějte trpělivost. 15 min na menší otáčky, zbylý čas na plno.
Nakonec přidám citr.štávu, zamíchám už jen ručně.
-
Troubu předehřeju na 160°°
Na pečící papír si šablonou nebo taliřem vyznačím tvar. Jeden vetší jeden menší. Přidám sníh. Doporučuji, aby jste je měli vyšší.
Hned jak vložím plech do trouby, stáhnu teplotu na 120. A peču 40 az 50 min. Neotvírat při pečení troubu ani po vypnuti.. nechat uplně vychladnout.. ja vyndala cca po 4h.
-
Opakujete recept i s druhým plechem. Jen tvary budou buď menší nebo větši... tak aby jste vytvořili pyramidu.
-
Druhý den dvoříte dort podle vlastní fantazie. Můžete udělat stejné tvary a jen prokládat krémem a ovocem....
Makronutrienty
21%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 012 kJ | 1 973 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 472 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,98 g
2,65 g |
13,6 g
5,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,698 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,3 g
15,3 g |
45,5 g
29,8 g |
Bílkoviny | 3,14 g | 6,13 g |
Sůl | 0,148 g | 0,288 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů