Tento recept si díky jednoduchosti a rychlosti oblíbíte i VY!:)
- 20m
- 7 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
palouček/lučina/goldessa 100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 2 lžíce |
2 lžíce |
Borůvkový přeliv | |
lyofilizované, rozmixované na prach 10 g |
10 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smícháme. Necháme 15 minut odležet v lednici - těsto zhoustne a knedlíky půjdou lépe tvarovat.
Rukama vytvarujeme kolečka a naplníme ovocem (já dala jahody). Pomůžou nám namočené nebo naolejované ruce (těsto se pal nebude lepit na ruce).
Poté knedlíky vaříme ve vroucí vodě cca 3 minuty. Nakonec nazdobte a oslaďte dle potřeby. Pro inspiraci můžete udělat borůvkový přeliv.
Makronutrienty
17%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 748 kJ | 382 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 91,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
4,03 g |
2,26 g
2,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 0,226 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
4,66 g |
6,33 g
2,38 g |
Bílkoviny | 9,93 g | 5,07 g |
Sůl | 0,372 g | 0,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů