Tento recept vyhoví především těm, kteří dodržují low carb stravování, ale přeci jen jim chybí kousíček pečiva. Olivy zde jsou taková "třešnička na dortu", neboli oliva na chlebu. :-)
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader 150 g |
150 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 45 g |
45 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2,5 lžíce |
2,5 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
150 ml |
150 ml |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na chléb vystříkáme olejem ve spreji.
-
V míse na hnětení smícháme mouku, psyllium, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience promícháme.
-
Všechny zbylé suroviny kromě vody přidejte k suchým ingrediencím. Přilijte bílky, jablečný ocet a uvařenou vodu. Vše důkladně propracujeme hnětací metlou v robotu.
-
Vložíme do formy a pečeme na 50 minut.
Hotový chléb vyndáme z trouby a položíme na rošt, aby vychladl.
Makronutrienty
24%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 963 kJ | 520 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 124 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,23 g
1,42 g |
4,45 g
0,769 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,823 SVJ | 0,445 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
1,56 g |
9,57 g
0,841 g |
Bílkoviny | 9 g | 4,86 g |
Sůl | 1,92 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů