Rychlý, lehký a dobrý mexický low carb salát a sýrovými krekry. Pro strávníky bez restrikce sacharidů můžete krekry nahradit a doplnit pšeničnou tortillou.
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Na salát | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
300 g |
300 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Na podávání: | |
|
60 g |
60 g |
|
60 g |
60 g |
|
0,5 g |
0,5 g |
| Na krekry: | |
|
60 g |
60 g |
Postup přípravy
-
Maso osmahneme na lžičce oleje na nepřilnavé pánvi. Okořeňte, dosolte podle chuti. Maso si můžete připravit dopředu a zamrazit.
Pak připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na kousky. Z rajčat slijeme přebytečnou šťávu. Vše smícháme a zakápneme citronovou šťávou.
Na salát klademe osmahnuté maso, podáváme se salsou, zakysanou smatanou, podle chuti také papričky jallapenos.
-
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plátky sýra položíme na pečicí papír a necháme rozpéct a jemně rozbublat. Hlídejte je - pokud se rozpečou málo, nebudou křupavé. Pokud to přeženete, zhnědnou a budou hořké.
Jakmile je sýr hotový, vyndáme plech z trouby a pečicí sýr i s plátky stáhneme z plechu. Na lince necháme vychladnout.
Makronutrienty
17%
41%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 430 kJ | 2 655 kJ |
| Kalorická hodnota | 103 kcal | 635 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,9 g
1,41 g |
17,9 g
8,73 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,29 SVJ | 1,79 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,29 g
3,53 g |
45 g
21,8 g |
| Bílkoviny | 7,02 g | 43,3 g |
| Sůl | 0,616 g | 3,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














