MARINOVANÝ BŮČEK - LC

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

MARINOVANÝ BŮČEK - LC

I takhle může vypadat obyčejný kousek bůčku...

Jsou tací, kteří by tuhle část vepře nepozřeli ani za milion. Jenže stačí bůček nechat pěkně marinovat a poté zvolna propéct a pak už skoro není potřeba kousat.

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepeme a poté zvolíme postup podle zvolené varianty.

    Buďto necháme plát masa vcelku nebo nakrájíme na cca 3cm široké pruhy.

  2. Ze všech uvedených surovin umícháme marinádu a tou důkladně potřeme maso ze všech stran. Pokud jsme se rozhodli nechat maso vcelku, smotáme plát do rolády a převážeme provázkem. Pokud jsme si nakrájeli z bůčku dlouhé pruhy, smotáme je do "šneků" a sepneme špejlí skrz naskrz.

  3. Maso vložíme do pekáče, pokud nám zbyla nějaká marináda, nevyhazujeme ji, ale potřeme s ní maso ještě svrchu a poté uložíme na noc do lednice. Druhý den pekáč neprodyšně uzavřeme a pečeme asi dvě hodinky na 170 stupňů, občas zkontrolujeme množství tekutiny, poté odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme do barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte