Úžasně měkké lowcarb sušenky, které si na svačinu užijí i děti!
Děkujeme Ivě Kolárové za recept :)
Eat4Fit inspirace
- 20m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 1 hrnek |
1 hrnek |
|
3 hrnky |
3 hrnky |
|
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
|
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 g |
50 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré je možné mít připravené v mrazáku a pak si ho jen nechat rozmrznout, jak to dělám já. Připravíme uvařením dýně do měkka a rozmixováním na jemné pyré. Připravuji vždy z celé dýně a pak zamrazím do malých krabiček.
-
Smícháme všechny mokré ingredience a postupně přidáváme všechny suché a zpracujeme na vláčné těsto. Dáváme lžící na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-15min na 180C.
Po zchladnutí můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Makronutrienty
22%
19%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 861 kJ | 551 kJ |
| Kalorická hodnota | 445 kcal | 132 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
2,68 g |
4,31 g
0,794 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 0,431 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,3 g
4,01 g |
11,6 g
1,19 g |
| Bílkoviny | 12,6 g | 3,73 g |
| Sůl | 0,436 g | 0,129 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














