Sytá nízkosacharidová snídaně, plná bílkovin a tuků :)
Recept od Elišky Kvasničkové, děkujeme :)
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Kaše | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 5 lžic |
5 lžic |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
|
300 ml |
300 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 g |
2 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
5 lžic mandlové mouky (mletých mandlí), 0,5 lžíce psylia (lze i bez), 300ml mléka, vanilka (není nutná). Můžete přidat dle chuti sladidlo, já dělám bez a sladím až na talíři.
-
Povařit do lehkého zhoustnutí, je třeba míchat, ať se to nepřichytí. Nakonec jsem posypala skořicí, pokapala čekankovým sirupem, a přidala jsem asi 2 lžíce rozpuštěného másla (zrovna jsem dělala ghí, tak proč ne)
Makronutrienty
26%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 738 kJ | 2 807 kJ |
| Kalorická hodnota | 176 kcal | 671 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,18 g
4,65 g |
27,3 g
17,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,718 SVJ | 2,73 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,28 g |
54,4 g
16,3 g |
| Bílkoviny | 5,7 g | 21,7 g |
| Sůl | 0,099 g | 0,375 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














