
Rychlý nízkosacharodový (lowcarb) dezert pro milovníky máku, plný bílkovin a vápníku.
- 45m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
50 g |
50 g |
Krém | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem a zamícháme se zbylými ingrediencemi. Pak opatrně vmícháme sníh. Pečeme na 180° cca 30 minut.
-
Po vychladnutí pomažeme krémem ze zakysané smetany a tvarohu. Zdobila jsem lyofilizovanými brusinkami.
Makronutrienty
19%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 023 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,68 g
2,79 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,668 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
10,6 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 8,64 g | 0 g |
Sůl | 0,139 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů