Když nevíte, co si dát k večeři nebo na svačinu, upečte si tento výborný nízkosacharidový chléb. Je to zdravá varianta chleba, který zakoupíte v jakémkoliv obchodě.
- 3h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
120 ml |
120 ml |
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšlehat vejce, přidat tvaroh, sýr, jogurt (pečlivě promíchat do hladka), pak vlákninu (opět promíchat), přilít vodu, ocet, kypř.prášek, droždí a nakonec psyllium.
-
Nechat odpočinout a pak pořádně propracovat a poté utvořit bochník, který na pečícím papíru ještě obalíme ve lněné vláknině, abychom docílili rustikální vzhled a pěknou kůrku. Vršek chleba zlehka naříznout. Nechat 60 minut v klidu odpočívat překryté utěrkou.
-
Troubu předehřát na 180 °C a péct 70-80 minut. Po vytažení z trouby necháme lehce zchladnout a přendáme na mřížku.
Makronutrienty
14%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 570 kJ | 264 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 63 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,6 g
1,53 g |
1,2 g
0,708 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,26 SVJ | 0,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,68 g
2,85 g |
3,55 g
1,32 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 3,58 g |
Sůl | 1,35 g | 0,624 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů