Losos s hráškovomátovým a bramborovým pyré

isindy

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Losos s hráškovomátovým a bramborovým pyré

Postup přípravy

  1. Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a dáme na chvíli odležet do lednice.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme doměkka.

  3. Hrášek spolu s rozmačkamým česnekem dáme provařit do trochy vody, jen aby byl horký.

  4. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátek másla, na rozpálený tuk dáme lososa kůží dolů, rychle orestujeme dozlata, opatrně otočíme a také orestujeme (max 2 min. z každé strany). Rybu přendáme na plech s pečicím papírem a dáme na 10 min. do trouby vyhřáté na 180-200 °C.

  5. Brambory slijeme, rozšťoucháme spolu s plátkem másla na jemné pyré, podle chuti osolíme.

  6. Hrášek slijeme, přidáme mátu a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti osolíme, opepříme.

  7. Na talíř lžícemi tvarujeme hromádky hráškovomátového a bramborového pyré, navrch položíme porci lososa. Zdobíme citronem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte