Výborné low carb (LC) housky ...a bez psyllia! K snídani či večeři...ale pečivo jen občas!
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
80 g |
80 g |
Na posypání | |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat vše suché. Přidat vejce a rozpuštěné máslo a udělat těsto. Nechat chvilku odpočinout.
-
Vyšlehat tuhý sníh z bílků a opatrně vmíchat do těsta. Mokrýma rukama udělat 8 housek a posypat. Péct na 170 *C cca 35 minut /podle trouby/
Makronutrienty
25%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 400 kJ | 1 117 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 267 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,5 g
0,75 g |
10,7 g
0,598 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,35 SVJ | 1,07 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,4 g
9,04 g |
21,9 g
7,21 g |
Bílkoviny | 13,7 g | 10,9 g |
Sůl | 3,76 g | 3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů