Linecké těsto bez bílého cukru s celozrnnou moukou.
- 1h
- 45 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
mouka mandlová z mandlových jader 80 g |
80 g |
32 g |
32 g |
3 g |
3 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Suroviny vypracujeme do těsta, máslo by mělo být vychlazené. Necháme odležet v lednici.
-
Rozválíme na tenký plát (těsto je poměrně mokré, je potřeba dobře podsypat) a vykrajujeme tvary.
-
Pečeme 10 až 12 minut na 150 stupňů.
Makronutrienty
44%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 671 kJ | 147 kJ |
Kalorická hodnota | 399 kcal | 35,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,7 g
2,52 g |
2,44 g
0,222 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,77 SVJ | 0,244 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,7 g
9,4 g |
2,27 g
0,83 g |
Bílkoviny | 9,53 g | 0,84 g |
Sůl | 0,112 g | 0,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů