Nejoblíbenější vánoční cukroví - nízkosacharidové linecké chutná stejně dobře jako klasika, zkuste!
- 30m
- 18 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
30 g |
30 g |
|
30 g |
30 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
| Ještě | |
|
100 g |
100 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
100g mandľovej mùky, 30g kokosovej mùky, 30g zmäknutèho masla, 1vajìčko, vanilkový lusk (alebo aróma) 1 čl citrónovej kôry, 1pl práškoveho erytritu, vymiešam, dám na 1 hodinku do chladničky, potom vyvaľkám medzi dvoma pečiacimi papiermi, pomocou ľubovoľných formičiek vykrojím tvary a pečiem, pri 170°cca 8 minut,treba sledovať.
-
Potriem ľubovoľným LC džemom, ja som použila môj domáci jahodový a zlepìm, posypem práškovým cukrom (erytrit som si zomlela) a hotovo.
Makronutrienty
41%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 538 kJ | 283 kJ |
| Kalorická hodnota | 368 kcal | 67,6 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
18 g |
4,57 g
3,31 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 0,457 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,1 g
7,27 g |
4,8 g
1,34 g |
| Bílkoviny | 10,2 g | 1,88 g |
| Sůl | 0,11 g | 0,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













