Linecké těsto z pohankové mouky. S odleženým těstem se dobře pracuje a po upečení je velice podobné klasické verzi.
- 1h
- 45 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
32 g |
32 g |
3 g |
3 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Suroviny vypracujeme do těsta, máslo by mělo být vychlazené. Necháme odležet v lednici.
-
Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem.
-
Pečeme 10 až 12 minut na 150 stupňů.
Makronutrienty
66%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 474 kJ | 130 kJ |
Kalorická hodnota | 352 kcal | 31,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,8 g
1,54 g |
3,51 g
0,136 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,98 SVJ | 0,351 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
8,63 g |
1,35 g
0,761 g |
Bílkoviny | 5,57 g | 0,491 g |
Sůl | 0,096 g | 0,009 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů