Lehce pikantní dýňová polévka s krutonky

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Lehce pikantní dýňová polévka s krutonky

Tahle dýňová polévka je prostě úžasná - krásně krémová, lehce pikantní, s křupavýma kostičkama na vrchu. Zkuste ji, tenhle recept je pecka.

Postup přípravy

  1. Den předem si namočíme žlutý hrách - pokud to nestihneme, je možné přidat suchý do polévky, vařit ale musíme déle, aby se rozvařil do měkka.

    Na oleji osmahneme cibulku, česnek, zázvor a filátka ze sardelky případně sardelokovou pastu - rybičky se v cibulce úplně roztečou.

    Přidáme na kostičky nakrájenou hokkaido, zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme do měkka. Dochutíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

  2. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme v troubě nebo na pánvi.

  3. Utřeme česnek se solí, přidáme jogurt a dochutíme pepřem. Pokud máme, přidáme lístky čerstvého tymiánu.

  4. Ochucený jogurt pokládáme lžicí na povrch polévky. Zasypeme kostičkami a podáváme. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte