Nízkosacharidové pečivo jako nosič pomazánky. V lowcarb verzi od Terezky Kalašové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 70 g |
70 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
25 g |
25 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Smíchejte všechny ingredience, vytvarujte “bochánek” a pečte v horkovzdušné fritéze 20 minut 180 stupňů nebo v troubě o cca 15 minut déle:-).
Z této bulky je 6 plátků.
Makronutrienty
16%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 604 kJ | 1 235 kJ |
| Kalorická hodnota | 383 kcal | 295 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,26 g
2,12 g |
7,13 g
1,63 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,926 SVJ | 0,713 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,9 g
6 g |
24,6 g
4,62 g |
| Bílkoviny | 18 g | 13,8 g |
| Sůl | 1,74 g | 1,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













