- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
500 g |
500 g |
|
150 g |
150 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
3 kusy |
3 kusy |
| Jíška | |
|---|---|
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kapustu zo súdka dám variť, pridam klobásku, či slaninu podľa chuti, 2 celé strúčiky cesnaku, dobrú hrsť sušených húb a varím.
-
Zvlašt si uvarím 3 zemiaky pokrájané na kocky a keď sú mäkké pridám do kapustnice, spolu aj s vodou.
-
Na domácej masti si usmažim 3pl hladkej múky a lyžičku mletej červenej papriky, zásmažku dám do kapustnice a chvíľu ešte povarim. Dochutime pretlačenym cesnakom.
Makronutrienty
54%
22%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 457 kJ | 1 224 kJ |
| Kalorická hodnota | 109 kcal | 292 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
3,28 g |
31,4 g
8,77 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 3,14 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,28 g
1,99 g |
14,1 g
5,32 g |
| Bílkoviny | 4,7 g | 12,6 g |
| Sůl | 0,811 g | 2,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














