Zdravý nízkosacharidový oběd či svačina na cesty. Zasytí a oko potěší :)
Dělám záviny pravidelně, zaprvé je to výborná svačina, obsahuje spoustu bílkovin, nasytí celou rodinu a za druhé je spoustu možností, čím ho naplnit a jaké těsto vlastně udělat.
Od Terezky Kubešové výborný tip, děkujeme!
Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
60 g |
60 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
20 g |
20 g |
| Náplň | |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Je to strašně rychlé - vařený květák projedu tyčákem s mozzarellou, vejcem a lahůdkovým droždím (pro chuť). Už nesolím, květák vařím ve slané vodě.
-
Roztáhnu po plechu s pečícím papírem a nechám péct 15 minut na 190. Pak vyndám, obložím a nechám zapéct ještě čtvrt hodiny.
Makronutrienty
28%
50%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 496 kJ | 912 kJ |
| Kalorická hodnota | 119 kcal | 218 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,49 g
1,16 g |
11,9 g
2,13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,649 SVJ | 1,19 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,17 g
7,18 g |
9,5 g
13,2 g |
| Bílkoviny | 11,8 g | 21,7 g |
| Sůl | 0,494 g | 0,909 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














