Další z indických vegetariánských perel.
- 50m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
450 g |
450 g |
350 g |
350 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 mg |
1 mg |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
220 ml |
220 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ve woku rozehřejte ghí (když nemám, používám rýžový olej), přidejte cumín a malinkou drcenou chilli papričku a míchejte asi 30 vteřin. Přidejte ostatní koření kromě garam masaly a rychle osmahněte. Ke koření dejte na kostičky nakrájené brambory a opékejte asi 3 minuty. Poté do pánve přidejte na malé růžičky nakrájený květák a opět za stálého mícháme opékejte asi 3 minuty. Zeleninu podlijte polovinou šálku vody a duste pod poklicí asi 15 až 20, až bude květák a skus. Ztlumte plamen a vmíchejte jogurt. Krátce povařte, ale opravdu na mírné teplotě, než jogurt zhoustne. Posypte garam masalou a zamíchejte.
Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.
Makronutrienty
62%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 608 kJ |
Kalorická hodnota | 81,8 kcal | 145 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,5 g
2,49 g |
18,7 g
4,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,05 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,88 g
2,39 g |
6,9 g
4,24 g |
Bílkoviny | 2,58 g | 4,59 g |
Sůl | 0,645 g | 1,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů