Ti zatracení slimáci nechali kupodivu moje fazolky žít, přežít a, světe div se, i zdárně plodit. Takže jsme si mohli dopřát tuhle pochoutku z naprosto čerstvých a zaručeně bio fazolových lusků.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Masový cop | |
|---|---|
|
4 kusy |
4 kusy |
|
10 g |
10 g |
|
10 g |
10 g |
|
5 g |
5 g |
|
5 g |
5 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
10 g |
10 g |
| Fazolky | |
|
500 g |
500 g |
|
100 g |
100 g |
|
50 ml |
50 ml |
| Příloha | |
|
1 000 g |
1 000 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nasolíme a nakořeníme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat.
-
Poté podlijeme vodou, přihodíme snítky čerstvého rozmarýnu a pečeme zakryté asi 1 hodinku, pak odkryjeme a za občasného přelití výpekem dopékáme kůrčičku.
-
Fazolky - celé zelené fazolové lusky, zbavené stopky a tvrdých vláken nasekáme na větší kousky.
-
Na pánvi necháme rozvonět na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přihodíme fazolky a společně restujeme. Ochutíme dle libosti bylinkami, osolíme, opepříme a zakápneme pro zjemnění trochou sladké smetany.
-
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
A můžeme podávat na stůl.
Makronutrienty
47%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 444 kJ | 1 865 kJ |
| Kalorická hodnota | 106 kcal | 446 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
0,347 g |
44,8 g
1,46 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 4,48 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,89 g
1,46 g |
16,3 g
6,14 g |
| Bílkoviny | 8,31 g | 34,9 g |
| Sůl | 0,635 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














