Maso je krásně šťavnaté, v pomalém hrnci je jeho úprava šetrná k živinám v mase.
- 3h:20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Marináda | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Větší kuřecí prso s kůží naložit v marinádě, nechat 24 hodin zabalené v alobalu v lednici. Dát do "želváka" na H cca 3 hodiny s poklici, pak bez poklice na kůrku. Přidala jsem k němu zeleninu, krásně "nasákla" vypečenou šťávou.
Makronutrienty
8%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 825 kJ | 1 471 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,52 g
0,965 g |
4,5 g
1,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,252 SVJ | 0,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
3,24 g |
23,1 g
5,78 g |
Bílkoviny | 17,2 g | 30,6 g |
Sůl | 1,08 g | 1,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů