- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 kus |
1 kus |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kořenovou zeleninu, dýni a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky.
-
Na zeleninu položíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem (jen tak, aby se zelenina nepřipálila) a dusíme až maso a zelenina změkne. Zelenina by se neměla úplně rozvařit.
-
Tip
Podáváme s vařeným bramborem.
Makronutrienty
49%
42%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 198 kJ | 1 515 kJ |
| Kalorická hodnota | 47,4 kcal | 362 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,45 g
1,79 g |
41,6 g
13,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,545 SVJ | 4,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,991 g
0,25 g |
7,56 g
1,91 g |
| Bílkoviny | 4,65 g | 35,5 g |
| Sůl | 0,589 g | 4,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














