Krůtí párečky s mrkvovo-petrželovými růžičkami

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krůtí párečky s mrkvovo-petrželovými růžičkami

Moje děti nejsou velké masožroutky – spíš samovolné vegetariánky

Postup přípravy

  1. Mleté maso jsem smíchala s najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, tamari omáčkou, mletou paprikou a protlakem. Pak jsem směs brala po hrstkách do ruky, mezi dlaněmi válela páreček po párečku a pokládala vedle sebe na plech s pečícím papírem.

    Mleté maso jsem smíchala s najemno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, tamari omáčkou, mletou paprikou a protlakem. Pak jsem směs brala po hrstkách do ruky, mezi dlaněmi válela páreček po párečku a pokládala vedle sebe na plech s pečícím papírem.
  2. Mrkev a petržel jsem oloupala a loupačem na zeleninu jsem pak strouhala plátky. Šlo to poměrně rychle, za deset minut jsem měla plátky nastrouhané. Nejprve jsem zeleninu strouhala v ruce, od půlky jsem si ji opřela o sebe směrem k hrudníku a loupala další vrstvy a když už byla zelenina tenká, držela jsem ji dlaní přitisknutou na stole a doloupala zbytek. Malé kousky vůbec nevadí, dají se do růžiček také zakomponovat.

    Mrkev a petržel jsem oloupala a loupačem na zeleninu jsem pak strouhala plátky. Šlo to poměrně rychle, za deset minut jsem měla plátky nastrouhané. Nejprve jsem zeleninu strouhala v ruce, od půlky jsem si ji opřela o sebe směrem k hrudníku a loupala další vrstvy a když už byla zelenina tenká, držela jsem ji dlaní přitisknutou na stole a doloupala zbytek. Malé kousky vůbec nevadí, dají se do růžiček také zakomponovat.
  3. Následně jsem zapnula troubu na 190°C, aby se předehřála.

    Z nastrouhaných plátků jsem vytvářela růžičky tak, že jsem si vzala vždy jeden plátek mrkve a jeden plátek petržele, společně ve dvojplátku je smotala do ruličky a pak ještě obmotala dvojitým plátkem mrkve s petrželí. Růžičky jsem kladla vedle sebe na plech s pečícím papírem. Když jsem měla dorůžičkováno (o cca 15 minut později), vše jsem pokapala olivovým olejem a posypala solí.

  4. Do trouby jsem dala oba plechy péct najednou. Maso jsem vyndala po 20 minutách, teplotu navýšila na 200°C a růžičky pekla ještě dalších 10 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte