- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
2 kuličky |
2 kuličky |
1 kus |
1 kus |
Příloha | |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Na ozdobu | |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na Českém Ghíčku si zatáhneme kuřecí maso, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření. Vaříme do změknutí zeleniny a masa. Vyndáme bobkový list a nové koření. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme.
-
Během vaření zeleniny s masem si připravíme jáhly. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20 minut. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
-
Nalijeme si omáčku, z jáhel uděláme kuličky a přidáme maso, ozdobíme petrželkou.
Makronutrienty
60%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 1 333 kJ |
Kalorická hodnota | 94,2 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
3,09 g |
41,4 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 4,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,1 g
1,58 g |
10,5 g
5,36 g |
Bílkoviny | 5,04 g | 17 g |
Sůl | 0,908 g | 3,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů