KUŘECÍ MASO V BRAMBORÁKU A SALÁT COLESLAW

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KUŘECÍ MASO V BRAMBORÁKU A SALÁT COLESLAW

Cuketky už rostou, holky moje zlatý, takže nevynechám jedinou příležitost, jak je každý den někam "zakomponovat" ...

Receptík je pouze orientační, nebudu psát, jak se dělá těsto na bramborák. Prostě si každý umíchá takové, jaké je zvyklý běžně dělat, jen bude maličko řidší, aby se v něm dalo masíčko máčet.

Postup přípravy

  1. Takže jen pro představu: 5 stehenních řízků, 5 větších brambor (najemno nastrouhat), 1 mladá cuketa (cca 250g, nahrubo nastrouhat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 4 stroužky česneku (prolisovat), 4 vejce, polohrubá mouka, mléko (množství dle hustoty těsta), sůl, mletý černý pepř, majoránka, drcený kmín.

  2. Kuřecí stehenní maso nakrájet na menší kousky, naklepat, z obou stran osolit a opepřit, obalit v hladké mouce a poté vždy postupně každý kousek protáhnout bramborákovým těstem a ihned vkládat do horké pánve a smažit z obou stran dozlatova. Je na vás, zda použijete olej nebo sádlo, já preferuju dobré sádlo, bramboráčky pak náramně voní.

  3. Salát: 1 menší hlávka bílého zelí (najemno nakrouhat), 1 mrkev (nahrubo nastrouhat), 1/2 celeru (nahrubo nastrouhat), 1 cibule (najemno), cukr, ocet, majonéza, sůl, mletý černý pepř. Promíchat a nechat nejlépe do druhého dne uležet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte