- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“ aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
-
Troubu si rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.
-
Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa.
Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenou v páře, s jogurtovo koprovým dipem, případně vařeným bramborem.
Makronutrienty
3%
80%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 507 kJ | 776 kJ |
| Kalorická hodnota | 121 kcal | 185 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
0,605 g
0,49 g |
0,925 g
0,75 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,06 SVJ | 0,093 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,19 g
1,04 g |
6,41 g
1,59 g |
| Bílkoviny | 18,9 g | 28,9 g |
| Sůl | 0,961 g | 1,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














