Krémová rajčatová polévka s mletým masem, mozzarellou, slunečnicovými semínky a bazalkou - LC
Účastní se soutěže: Jíme dobře
Báječná, rychlá a sytá nízkosacharidová polévka:)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
3 kuličky |
3 kuličky |
3 kuličky |
3 kuličky |
Maso | |
500 g |
500 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Pokrájené 2 cibule a 2 větší mrkve chvilku osmahnout na másle, přidat pasírovaná rajčata 500g (Lidl v krabičce), trochu vody, sůl, kuličky pepře a no koření, povařit do změknutí a rozmixovat.
-
Vepřové mleté jsem osmahla bez tuku na pánvi, sůl, pepř, provensálské bylinky. Slunečnice opražená též nasucho.
Makronutrienty
38%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 739 kJ | 2 575 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 615 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
1,24 g |
40,6 g
4,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 4,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
4,48 g |
40,3 g
15,6 g |
Bílkoviny | 7,6 g | 26,5 g |
Sůl | 0,854 g | 2,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů