- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těstíčko | |
---|---|
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
200 ml |
200 ml |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s mlékem, přidáme ostatní suroviny a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Květy namočíme do těstíčka a opékáme na pánvi se sádlem.
Opečeme z obou stran. Hotové necháme na ubrousku okapat.
Makronutrienty
23%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 712 kJ | 473 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 113 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,06 g
2,36 g |
4,03 g
1,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,606 SVJ | 0,403 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13 g
5,76 g |
8,64 g
3,82 g |
Bílkoviny | 7,55 g | 5,02 g |
Sůl | 0,322 g | 0,214 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů