- 1h
- 15 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
120 g |
120 g |
|
250 g |
250 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
80 g |
80 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň | |
|
150 g |
150 g |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1,5 lžic |
1,5 lžic |
Postup přípravy
-
Ze 120g tvarohu, 250g pohankové mouky, jednoho vajíčka, 80g másla a lžičky prášku do pečiva uhněteme těsto, které dáme na 15 minut odpočinout do lednice.
-
Mezitím si připravíme ořechovou náplň – 150g vlašských ořechů nameleme, dáme do mísy a smícháme se 100g cukru, jedním vajíčkem a lžící a půl rumu.
-
Z těsta vyválíme „hada“ nakrájíme na kousky a ty prsty vtlačujeme do formiček na košíčky. Do každého košíčku dáme cca 0,5-1 lžičku ořechové náplně (záleží na velikosti košíčků), dozdobíme kouskem vlašského ořechu a pečeme v troubě na 190°C 20-25 minut.
Makronutrienty
56%
13%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 595 kJ | 880 kJ |
| Kalorická hodnota | 381 kcal | 210 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
38,1 g
13,1 g |
21 g
7,22 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,81 SVJ | 2,1 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,7 g
7,07 g |
12 g
3,91 g |
| Bílkoviny | 8,57 g | 4,73 g |
| Sůl | 0,185 g | 0,102 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














