Servírujeme ke steakům.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Příloha | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na nepřilnavé pánvi opatrně nasucho orestujeme tak, aby mírně zhnědla. Pánev odstavíme.
-
Na druhé pánvi nasucho zahříváme cukr, který se nejprve rozpustí a po chvilce zhnědne. Do zhnědlého cukru přidáme cca 3 lžíce cukru a za stálého míchání povaříme, aby se karamel rozpustil.
Dochutíme solí a pepřem.
Makronutrienty
94%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 387 kJ | 367 kJ |
Kalorická hodnota | 92,6 kcal | 87,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,4 g
18,2 g |
21,2 g
17,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,24 SVJ | 2,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,213 g
0,001 g |
0,202 g
0,001 g |
Bílkoviny | 1,19 g | 1,13 g |
Sůl | 0,529 g | 0,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů