Kyselé zelí je vitamínová bomba, polévka z něj skvělá a zdravá.
@Mimarecepty
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
800 g |
800 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
500 g |
500 g |
1 hrst |
1 hrst |
3 kusy |
3 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
Jíška | |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kyslú kapustu trochu poprekrajujem a dám variť spolu s klobásou, údeným, čerstvé rebrá, či koleno (čo zrovna mám) pridám sušené huby, 3 strúčiky cesnaku a varím 1 hod. Doba varenia závisí od toho aké mäso varím.
-
Zvlášť si uvarím aj poprekrajované zemiaky 4ks a potom vložím spolu aj s vodou do polievky.
Do kastrólika dám 1-2 pl bravčovej masti, pridám hladkú múku 2-3 pl a mletú červenú papriku 2 čl, popražím a polievku zahustím.
Makronutrienty
38%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 480 kJ | 2 724 kJ |
Kalorická hodnota | 115 kcal | 651 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,01 g
2,37 g |
45,5 g
13,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,801 SVJ | 4,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,79 g
2 g |
32,8 g
11,3 g |
Bílkoviny | 7,48 g | 42,4 g |
Sůl | 1,24 g | 7,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů