Nedávno jsme od známých dostali kančí maso, takže lowcarb guláš byla jasná volba. A v kombinaci s LC knedlíkem je to mňamka ????
Více receptů najdete tady ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pažitkový knedlík | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4,5 lžic |
4,5 lžic |
1 hrst |
1 hrst |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Guláš | |
1 kg |
1 kg |
1 kg |
1 kg |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V malé misce nebo hrnečku smícháme vše dohromady. Pečeme v mikrovlnce 2 minuty. Poté knedlíky hned vyklopíme a servírujeme, jsou vynikající.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a zasmahneme na sádle. Když začne hnědout, tak přidáme na kostky nakrájené maso a spolu s cibulí zasmahneme, aby se maso zatáhlo, přidáme koření (kořením od oka a dle chuti) a podlejeme vodou . Vařím v papiňáku 25 minut nastaveným na hovězí maso. Guláš ničím nezahušťujeme, zahustí ho cibule.
Podáváme spolu s LC pažitkovým knedlíkem.
Makronutrienty
25%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 438 kJ | 1 365 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 326 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,22 g
1,93 g |
16,2 g
6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,522 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,53 g
1,27 g |
14,1 g
3,95 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 35,8 g |
Sůl | 0,886 g | 2,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů