- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 špetka |
1 špetka |
80 g |
80 g |
250 ml |
250 ml |
110 g |
110 g |
Zeleninová kaše | |
2 kusy |
2 kusy |
170 g |
170 g |
20 ml |
20 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Játra nakrájíme na kousky a dáme na rozpálenou pánev. Orestujeme a opepříme. Přidáme hrášek, smetanu a nivu. A vaříme, dokud se smetana nezredukuje.
Kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme se solí a kari (pro barvu kaše) do měkka. Scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme na kaši.
Makronutrienty
27%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 569 kJ | 3 345 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 799 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,74 g
1,73 g |
39,7 g
10,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,674 SVJ | 3,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,61 g
4,88 g |
44,8 g
28,7 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 61,3 g |
Sůl | 0,956 g | 5,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů