Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu.
Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť
-
Příloha
Uvařená hnědá nebo černá rýže
Makronutrienty
54%
32%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 313 kJ | 2 185 kJ |
| Kalorická hodnota | 74,7 kcal | 522 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,06 g
2,62 g |
63,3 g
18,3 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,906 SVJ | 6,33 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,4 g
1,25 g |
16,7 g
8,7 g |
| Bílkoviny | 5,34 g | 37,3 g |
| Sůl | 0,416 g | 2,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














