- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchněte vroucí vodou, aby nebyly hořké.
Na pánvi rozehřejte ghí, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Restujte pár minut, až cibule zesklovatí. Přidejte jáhly, kurkumu a kari, velmi krátce orestujte. Zalijte asi 200 ml vody a fazolky. Osolte, opepřete a přidejte čili, pokud máte rádi ostřejší. Duste do změknutí jáhel, asi 20 minut. Poté stáhněte z plamene a vmíchejte jogurt.
Podávejte s vejcem uvřeným na poloměkko a posypané kousky makrely.
Makronutrienty
49%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 671 kJ | 1 742 kJ |
Kalorická hodnota | 160 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
1,19 g |
40 g
3,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,78 g
3,98 g |
20,2 g
10,3 g |
Bílkoviny | 8,13 g | 21,1 g |
Sůl | 0,469 g | 1,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů