- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 g |
50 g |
|
750 ml |
750 ml |
|
20 g |
20 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka a dáme vařit do zeleninového vývaru.
-
Když je zelenina téměř měkká, přidáme na drobno nakrájený pórek a jáhly. Vaříme až jsou jáhly měkké. Dochutíme solí.
Makronutrienty
80%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 79,2 kJ | 381 kJ |
| Kalorická hodnota | 18,9 kcal | 91 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,82 g
1,02 g |
18,4 g
4,93 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,382 SVJ | 1,84 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,204 g
3 g |
0,983 g
14,4 g |
| Bílkoviny | 0,734 g | 3,53 g |
| Sůl | 0,821 g | 3,95 g |













