
Jídla s alkoholem mám moc ráda. Udělají z obyčejného jídla neobyčejnou pochoutku. Irish stew neboli Irský guláš spolu se segedínským gulášem patří mezi mé gulášové favority.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
2 g |
2 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a necháme chvíli osmahnout uvařené sójové kostky a prolisovaný česnek. Po chvíli podlijeme černým pivem a necháme podusit. Přidáme brambory, cibuli, mrkev, tymián, zeleninový bujón a zalijeme cca 0,5 l vody. Necháme povařit do změknutí cca 20-30 minut.
-
Sójové maso je v tomto receptu obzvlášť vydařené. Je ochucené jemnou chutí černého piva a krásně se rozsýpá. Irish stew před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami, já použila pažitku. Dobrou chuť!
Makronutrienty
61%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 444 kJ | 1 835 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 438 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,2 g
2,66 g |
58,7 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,42 SVJ | 5,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,63 g
0,227 g |
10,9 g
0,937 g |
Bílkoviny | 6,62 g | 27,4 g |
Sůl | 0,986 g | 4,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů