
Oblíbená klasika nízkosacharidově :)
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h:10m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
5 kusů |
5 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 litr |
1 litr |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájím na plátky, nakrojím, naklepu, osolím a opepřím, obalím v lupinové mouce, na sádle opeču a vyndám do misky.
-
Do výpeku dám 2/3 slaniny a osmažím na ní cibuli, přidám 3 pokrájené okurky, hořčici, zarestuji, vrátím maso, zaliji vývarem a dusím do změknutí.
-
Vyndám maso, omáčku umixuji.Vedle na pánvi nechám opražit slaninu, přidám zbytek nakrájených okurek a chvíli je také opeču, přidám do omáčky a vařím ještě 10 minut.
Makronutrienty
11%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 480 kJ | 2 233 kJ |
Kalorická hodnota | 115 kcal | 534 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,18 g
1,14 g |
10,1 g
5,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,218 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,02 g
3,93 g |
37,3 g
18,3 g |
Bílkoviny | 8,85 g | 41,2 g |
Sůl | 0,777 g | 3,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů