Guláš z pomalého hrnce, téměř bez práce.
- 10h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
1 palička |
1 palička |
1 litr |
1 litr |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na 8 stejně velkých kousků. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, koření a podlijeme vývarem.
Pomalý hrnec zapneme na L a pomalíme, až je maso měkké. Záleží na mase, ale obvykle to bývá tak 10-12 hodin.
-
Měkké maso vyndáme z hrnce, aby se nám při dokončování omáčky nerozpadlo.
Hrnec přepneme do režimu dušení. Pokud náš hrnec tuto funkci nemá, přendáme omáčku do hrnce a pokračujeme na sporáku.
-
V trošce studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Necháme povařit, vrátíme do hrnce maso, které prohřejeme a můžeme servírovat. Na talíř přidáme čerstvou papriku, rajčata, pórek a jarní cibulku. Jako přílohu volíme rýži, těstoviny, bulgur nebo chléb.
Makronutrienty
18%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 371 kJ | 242 kJ |
Kalorická hodnota | 88,6 kcal | 57,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,43 g
0,75 g |
2,24 g
0,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,343 SVJ | 0,224 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,21 g
0,717 g |
1,44 g
0,469 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 8,63 g |
Sůl | 0,393 g | 0,257 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů