Inspirace z Maďarska.
- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku, podlijeme cca 2 dcl vody a v pomalém hrnci vaříme, až je maso měkké.
-
Maso uchováme na teple, vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce a povaříme. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, a ještě krátce povaříme.
-
Maso nakrájíme na plátky a omáčku na talíři posypeme petrželkou a koprem. Jako příloha se hodí halušky.
Makronutrienty
15%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 687 kJ | 1 508 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 361 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,04 g
0,789 g |
8,87 g
1,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,404 SVJ | 0,887 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
3,65 g |
24,9 g
8,02 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 26,6 g |
Sůl | 0,872 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů