Toto lowcarb pečivo poslouží jako příloha, svačina na cestu či jako houska k naplnění ala hamburger.
Děkujeme Daniele Klímové za krásný recept :)
- 1h
- 3 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
70 g |
70 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
1 nastrouhaná mozzarella a 30g zakys. smetany dáme rozpustit do mikrovlnky. Pak smícháme s 70g mandlové a 30g zlaté lněné mouky, 3 lžičky prdopeče s vinným kamenem, 1 lžička guar (xantan) gumy, sůl, kmín. Promíchat, přidat 1vejce a vytvořit těsto. Od oka jsem ještě přidala bílý seznam.
-
Naolejovanýma rukama tvořit bulky a péct na 160 st. cca 40-50 minut nebo do zezlátnutí podle typu trouby.
Makronutrienty
15%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 444 kJ | 1 475 kJ |
Kalorická hodnota | 345 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,11 g
1,89 g |
8,28 g
1,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,811 SVJ | 0,828 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,6 g
6,97 g |
27,2 g
7,12 g |
Bílkoviny | 17,7 g | 18,1 g |
Sůl | 3,2 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů