Toto lowcarb pečivo poslouží jako příloha, svačina na cestu či jako houska k naplnění ala hamburger.
Děkujeme Daniele Klímové za krásný recept :)
- 1h
- 3 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
30 g |
30 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 70 g |
70 g |
|
30 g |
30 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
1 nastrouhaná mozzarella a 30g zakys. smetany dáme rozpustit do mikrovlnky. Pak smícháme s 70g mandlové a 30g zlaté lněné mouky, 3 lžičky prdopeče s vinným kamenem, 1 lžička guar (xantan) gumy, sůl, kmín. Promíchat, přidat 1vejce a vytvořit těsto. Od oka jsem ještě přidala bílý seznam.
-
Naolejovanýma rukama tvořit bulky a péct na 160 st. cca 40-50 minut nebo do zezlátnutí podle typu trouby.
Makronutrienty
16%
35%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 370 kJ | 1 413 kJ |
| Kalorická hodnota | 327 kcal | 338 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,88 g
1,91 g |
8,13 g
1,97 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,788 SVJ | 0,813 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,9 g
7,02 g |
25,7 g
7,24 g |
| Bílkoviny | 17,6 g | 18,2 g |
| Sůl | 3,21 g | 3,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













